KPNI Ervaringen

Kind (3jaar) met angstdromen inslaapproblemen

Dit is het verhaal van een kindje van 3 met angstdromen en inslaapproblemen. Het kindje is algemeen angstig en komt moeilijk tot rust. De mama kwam bij ons terecht om zelf via zachte interventies iets te kunnen bereiken aan het angst en slaappatroon van haar dochter.

photo-of-child-laying-on-bed-3933069
blood-pressure-monitor-1749577_1920

Hyperventilatie en verhoogde bloeddruk

Dit is het verhaal van een 55 jarige vrouw die sinds 2 maanden plots sterk verhoogde bloeddruk ervaarde, extreem duizelig werd en benauwd gevoel kreeg op de borstkas. Mevrouw kwam naar het KPNI Center om iets meer te doen dan enkel medicatie te nemen, ze wilde via leefstijl weer controle krijgen over haar klachten.

Aanhoudende diarree en misselijkheid

Dit is het verhaal van een 60 jarige man, die sinds 2 jaar last had van diarree, winderigheid en losse stoelgang. Het laatste jaar kwam daar ook misselijkheid bij. De man ervaarde ook een constante vermoeidheid, zwakte en had in periodes hoofdpijn en duizeligheid.

toilet-paper-roll-on-canvas-bag-3963094
blur-body-close-up-161477

Getuigenis Psoriasis

Psoriasis is een vervelende auto-immuunziekte waar het onderdrukken van de symptomen op de huid vaak de enige interventie is. Binnen de kpni is ‘het symptoom nooit het echte probleem’ en zoeken we naar verstoorde werkingsmechanismes. Lees hier het verhaal en impact van een gezonde levensstijl op een auto-immuunziekte als psoriasis. 

Getuigenis moe, angst, migraine en overgewicht

Kpni is geen dieet maar een aanpassing van je levensstijl. Bij ons geen punten tellen of voeding wegen maar gewoon gezond genieten van juiste voeding. Deze case is een duidelijk voorbeeld dat deep learning,  of de patiënt inzicht in zijn klachten geven, een noodzakelijke stap is om tot een gedragsverandering te komen. En dat een gedrags- en levensstijl verandering meestal de missing link is om terug gezond, vitaal, gelukkig en klachtenvrij te komen. 

girl-429380_1920
sleep-1521802_1920

Getuigenis CVS

In het kpni center zoeken we verder dan de stempel ‘CVS’ die vele mensen krijgen. Chronisch vermoeidheidssyndroom is een signaal van het lichaam dat er iets fout loopt. Als kpni therapeut gaan we opzoek naar mogelijke triggers als chronische virale componenten (epstein-barr, herpes, CMV, …)  chronische stress en andere triggers uit uw leven. Een hyperactief immuunsysteem, geactiveerd door chronische stress verbruikt nu éénmaal veel meer energie. Blijf dus niet bij de pakken zitten! CVS is geen ongeneeslijke ziekte maar een signaal van ons lichaam dat er iets grondig fout loopt.

Getuigenis Lies, mama van Arne

Lies haar zoontje: Arne, heeft al een tijdje last van slaapproblemen. Na een lange zoektocht is Lies uiteindelijk bij KPNI terechtgekomen. Lees hier hoe KPNI center dit heeft aangepakt en wat Lies haar ervaring was.

read-3667768_1920
Sluit Menu