Ons KPNI-center team

Ons kPNI center team zit wekelijks samen om u als patiënt de best mogelijke therapie te kunnen aanbieden. Onze nauwe intense samenwerking, gedrevenheid, kennis, ervaring en breed spectrum aan behandelingsinterventies maakt ons als centrum uniek.

Koen De Witte

Oprichter kPNI center/ kPNI therapeut/ Orthomoleculaire therapie / Osteopathie / EAV testen / Acupunctuur

Over Koen

Koen behandelt steeds de oorzaak van uw ziekte of klachten en nooit de symptomen op zich. Hierbij gaat hij steeds op zoek naar het verstoord werkingsmechanisme die aan de oorsprong ligt van uw ziekte of aandoening. Deze zoektocht start met een uitgebreide anamnese en dan gaat Koen verder, via EAV testen, in de diepte op zoek naar mogelijkse triggers uit uw voedingspatroon of lifestyle. Al deze inzichten worden u dan ook uitgelegd zodat u inzicht krijgt in het “waarom” van uw ziekte, pijn of aandoening en u ook de tools en kracht vindt om er zelf iets aan te doen.

Naast elke mens weer in topvorm brengen, zowel fysieke als mentale kracht, scherpte en weerbaarheid, heeft Koen de nodige expertise en ervaring bij verteringsklachten, auto-immuunziektes, CVS en fibromyalgie, huidaandoeningen en chronische pijnklachten.

Met zijn vader zaliger, dokter Maurice De Witte, als grote inspiratiebron en een achtergrond als osteopaat en acupuncturist, verdiept Koen zich de laatste jaren nu volledig in de klinische Psycho-neuro-immunologie. Mensen terug controle geven over hun gezondheid is zijn passie en missie, kPNI op de kaart zetten in Vlaanderen zijn doel.

Over Sofie

Ik heb altijd al een grote interesse gehad voor het menselijk lichaam en gezondheid in het algemeen.
Na mijn studies kinesitherapie heb ik een fitness opgestart, specifiek gericht op mensen met lichamelijke klachten en/of weinig bewegingservaring. Daarnaast was ik werkzaam in een groepspraktijk voor kinesitherapie. Ik bleef er echter wat op mijn honger zitten: ik kon symptomatisch behandelen, maar wat als er niet veel vooruitgang in zit en de oorzaak van het probleem nu ergens anders lag?

Een opleiding tot osteopate was daar het perfecte antwoord op: een wereld ging open toen bijgebracht werd dat een mens kan bekeken worden vanuit verschillende systemen die allemaal in interactie staan met elkaar: zowel parietaal, visceraal, neurologisch, psychologisch,…

Door dan zelf zwanger te zijn en 2 dochters op de wereld te zetten is ook mijn specifieke interesse voor pre- en postnatale osteopathie en baby’s en kinderen aangewakkerd en ben ik gestart met de 2-jarige opleiding aan Panta Rhei in Nederland. Ik behandel daarnaast ook graag volwassenen met allerhande klachtenpatronen. De uitdaging om op zoek te gaan naar het “totale beeld” achter de symptomen maakt elke dag terug speciaal en leerrijk.

Toch had ik dikwijls nog patiënten waarbij ik -ondanks verschillende behandelingen- het gevoel had dat er iets gemist werd, waardoor ik ze niet 100% van hun klachten kon helpen, of slechts tijdelijk…Als therapeut is dit uiteraard frustrerend, maar dan ben ik in contact gekomen met Koen De Witte en kPNI. Zijn enthousiasme en aanpak hebben mij warm gemaakt en de wereld van kPNI is voor mij opengegaan. Dit was voor mij absoluut de “missing link”! Ik heb mijn opleiding tot orthomoleculair therapeut met succes beëindigd en ik ben absoluut gebeten door de kPNI-microbe! De schat aan informatie die ik er heb uitgehaald zijn té belangrijk om niet te delen met de patiënten. Het zorgt niet alleen voor een beter inzicht en gezondheid, maar ook voor een gedragsverandering (zoals dit ook bij mij het geval was).

Dus als de mensen vragen: “wat doe jij nu eigenlijk: osteopathie? Orthomoleculaire therapie? Baby’s? Volwassenen? Myofasciale needling?” Wel, eigenlijk van alles een beetje, maar dan steeds bekeken door een grote kPNI-bril!

Sofie Dobbelaere

Osteopathie / Osteopathie bij baby’s / Myofasciale therapie /Orthomoleculaire therapie volgens de kPNI

Florence

Gewichtsproblemen – hormoonhuishouding – fertiliteit – spijsvertering

Over Florence

Gebeten door het KPNI beestje en de (R)evolutionaire geneeskunde

Passie voor de mens en het herwinnen van zijn kracht en controle over zijn gezondheid.

Aanpak van de wortel van het probleem en vertaling naar oplossingsgerichte interventies

Op een speelse en luchtige manier inzicht verschaffen in de kleinste veranderingen die het grootste verschil kunnen uitmaken

Specialisaties: spijsvertering en barrières (maag-darm, allergie & intoleranties, …), gewichtsproblemen & eetstoornissen, bioritme & vermoeidheid, hormoonhuishouding, fertiliteit & perinatale begeleiding, pediatrie (baby-kind)

Over Kristel

A-typisch – diepgaand & authentiek, zo werk ik.
Er bestaat geen standaard behandeling; het is altijd anders. Waar traditionele therapeuten de klacht behandelen, doe ik het andersom.
Ik deel dezelfde mening als Koen : Het symptoom is nooit het echte probleem. Daar ga ik vanuit.  De oorzaak van jouw probleem ligt meestal in het verleden, daar zoek ik op het emotionele vlak naar life events in een uitgebreide intake.

Ik heb me de laatste jaren gespecialiseerd in stress & emoties, de psyche. Deze prikkels zorgen voor een storing in jouw werkingsmechanisme en energieveld.

Niet alleen voeding, beweging, life style en jouw slaappatroon zijn belangrijk om onder de loep te nemen, maar ook jouw emotionele beleving is belangrijk voor jouw genezingsproces. Om optimaal te herstellen werk je dus op verschillende lagen.

Zo is het dikwijls dat een emotioneel probleem uit jouw verleden vaak de start was voor het ontstaan van je klachten. Angsten en trauma’s veroorzaken chronische stress in jouw systeem waardoor jouw onderbewuste gaat vechten, vluchten of verstarren. Door de desensitisatie van stress en emoties ga je naar een neutrale, veilige modus. Je reageert op situaties in het nu in plaats vanuit jouw verleden.

Belangrijkste tools die ik inzet hiervoor zijn Hartcoherentie en Emotioneel Freedom Techniques in combinatie met coaching.

Bewustwording, verwerken en loslaten zijn de sleutelwoorden in jouw proces. Loslaten is een krachtige daad! Als je leert loslaten, kun je weer vooruit. Je bent niet langer verstrikt in je problemen. Hierin help ik jou om de controle los te laten, om het maximale te bereiken, het is de sleutel naar vrijheid. 
De oplossingen kunnen verschillen van persoon tot persoon, ieder heeft zijn eigen rugzak. Zowel privé als professioneel.

Ik kan putten uit talrijke jaren ervaring met betrekking tot coachen, stress en burn-out, persoonlijke ontwikkeling, loopbaankeuzes… om van stress en emoties naar meer veerkracht op het werk en thuis te gaan!

Kristel Van Damme

Expert in stress & emoties
Hartcoherentietrainer – Practitioner Emotional Freedom Techniques – Coach
Loopbaancoach – Kinder- en jongerencoach


Sarah Vandaele

Orthomoleculair therapeut (KPNI) – Personal Trainer – Intermittent living coach 

Over Sarah

Na 15 jaar in het buitenland (waaronder 11 jaar Nieuw-Zeeland) kwam ik in 2014 terug in België wonen met mijn dochtertje van toen 5 maand. Weer ‘thuis’ startte ik opnieuw een zaak als Personal Trainer en Gezondheidscoach. Ondertussen merkte ik dat ik chronische pijnklachten ontwikkelde, van de ene kwaal in de andere sukkelde en steeds minder stressbestendig werd.

De zoektocht naar de oorzaak van mijn klachten bracht me in contact met het KPNI Center.  Onder de deskundige begeleiding van Koen De Witte begon ik te leven volgens de KPNI leefstijl en voedingsprincipes. Later stapte ik in de opleiding ‘Orthomoleculaire Therapie’ en volgde de intensieve intermittent living training en opleiding in Bilbao waarna ik ook aan de slag ging met Intermittent Living trainingen te geven.

Mijn lichaam begon zich te herstellen, allergieën en ontstekingen verminderden en verdwenen.  De energie kwam terug en ik voelde me als herboren! Met de kennis en ervaring die ik door de jaren heb verzameld, begeleid en ondersteun ik nu vol passie mensen naar een gezonde, fitte en harmonische levensstijl.

In het KPNI Center spits ik me toe op de aspecten ‘bewegen’ en ‘Intermittent Living’. Deze intense training en therapie brengt het lichaam in een tijdelijk oncomfortabele maar onschadelijke toestand zodat het  aanpassingsvermogen flexibeler wordt en bijgevolg de gehele mens mentaal en fysiek sterker wordt.

Dit concept is gebaseerd op de wetenschap achter de werking van hormetische prikkels zoals kortdurende extreme koude (koude douche, ijsbad, …), therapeutische hypercapnia (CO2 therapie), medicinale hypoxie (lage O2 therapie), hitte therapie (sauna), intermittent fasting en intermittent drinking. 

In een volledig uitgewerkt en individueel haalbaar 3 of 6 weken plan bouwen we de Intermittent Living prikkels op en gaan die combineren met de juiste voeding en beweging. Je krijgt week na week een andere prikkel aangereikt, en een opdracht om thuis mee aan de slag te gaan. 

“What doesn’t kill you makes you stronger”

Over Kathleen

Tijdens mijn studies Master in de biowetenschappen, kampte ik zelf met gezondheidsklachten en energietekort. De geneeskunde kon me niet verder helpen. Ik begon me vragen te stellen: kon voeding er voor iets tussen zitten? Ik was immers overtuigde vegetariër en meer dan een zoetebekje. Vervolgens ging ik op zoek naar wetenschappelijke informatie en startte ik met allerlei opleidingen, waaronder orthomoleculaire voedingsleer. Langzaam maar zeker paste ik mijn eetgewoontes aan. Al gauw voelde ik me stukken gezonder en energieker. Sindsdien werd voeding mijn passie. Ik ging op zoek naar goede therapeuten die me konden ondersteunen met de juiste therapie en het juiste advies. Op die manier kwam ik bij Koen terecht.

Vastberaden om van mijn passie mijn beroep te maken, besloot ik om verder te studeren voor diëtiste. Ik wou echter niet alleen mensen helpen afvallen, maar eveneens mensen van hun klachten verlossen en gezonder makenDe impact van voeding gaat immers veel verder dan enkel het gewicht… Met de opgedane kennis, ging ik in 2013 van start als zelfstandige diëtiste.
Toen mijn zoontje kort na zijn geboorte ook enkele gezondheidsproblemen kreeg, bleek er toch nog iets te ontbreken. Koen was intussen een Kpni-er in hart en nieren en geprikkeld door deze visie, ging ik opnieuw op zoek. Ik volgde verschillende modules en startte met PNI. De laatste eindjes werden aan elkaar geknoopt; een 2de wereld ging voor me open. Kpni bracht immers ieder aspect in verbinding met elkaar, het grotere geheel.

Hoe ga ik tewerk? Jaren heb ik zelf gehoord wat ik vooral niet mocht eten. Net dat wou ik anders doen: patiënten tonen wat ze vooral wél kunnen eten. Samen stap voor stap een voedings- en levensstijl ontwikkelen die bij de patiënt past en die men levenslang kan volhouden. Geen strak dieet waarbij calorieën geteld worden. Wel een voeding die rijk is aan gezonde vetten, eiwitten, vezels, vitaminen, mineralen, antioxidanten en andere voedingsstoffen die essentieel zijn voor een gezond en slank lichaam. Eerlijke, weinig bewerkte voeding, waarbij er nu en dan ruimte is voor een ‘genietmomentje. En vergis u niet: gezonde voeding kan wel degelijk lekker zijn!

Kathleen Quaegebeur

Diëtiste/Sportdiëtiste

Celine Castelain

KPNI Foodie

Over Celine

Celine Castelain is, met een achtergrond als marketeer, al jaren samen met Koen de drijvende kracht achter de kPNI centers in Gullegem en Sluis. Gedurende meer dan 10 jaar heeft Celine zich ook steeds meer verdiept in de gezonde “KPNI” voeding wat uiteindelijk resulteerde in het oprichten van KPNI Foodie.

Op het KPNI Foodie blog deelt Celine eenvoudige recepten en tips om kennis te maken met de kpni keuken. Voor 100% KPNI proof voeding kan je terecht op haar webshop. KPNIFoodie biedt vanaf heden, ook haar eigen glutenvrije voedingslijn aan met heerlijke brood- , pizza-  en pannenkoekenmixen. 

Celine organiseert ook regelmatig kookworkshops en andere evenementen om mensen wegwijs te maken in de lekkere geneeskrachtige kPNI voeding.

Meer weten over KPNIFoodie? Bekijk dan hier Celines webblog!

Over Sara

In 2003 kreeg ik een diagnose waarbij ik door de algemene geneeskunde verteld werd dat ik er niets meer aan kon veranderen, dat voeding en leefstijl hierop geen effect zou hebben…

Ik werd gebeten door de overtuiging dat er wél een andere manier was om hiermee om te gaan en ging  zelf op zoek gegaan naar allerlei manieren om mijn lichaam te genezen. Ik volgde verschillende opleidingen in de overtuiging dat ik mijn lichaam kon helen…

Zo kwam ik uiteindelijk bij Koen terecht.
Intussen is mijn lichaam sterker dankzij de  kPNI leefstijl.

Voor mij staat kPNI voor het creëren van randvoorwaarden om opnieuw volop te kunnen genieten en ten volle te kunnen leven.

In mijn eigen praktijk merkte ik vaak een tekort.  Cliënten die enkel psychisch geholpen werden bereikten niet het effect van cliënten die zich zowel laten helpen op psychisch, emotioneel en lichamelijk vlak.

Ik ben er van overtuigd dat werken op enkel één aspect bij een cliënt die emotioneel vastzit, niet voldoende is. Tegelijkertijd werken op zowel het lichaam en de geest, dan zal je het beste resultaat kunnen bereiken.

Zoals Koen ook aangeeft  moeten we werken op de oorzaak en niet op het symptoom, dit is net waar we samen naar op zoek gaan. Daarom sluit de visie van kPNI hier perfect op aan. Een multidisciplinaire aanpak van elke klacht.

Mijn passie is anderen helpen hun weg te vinden in een mentaal gezonde leefstijl. 
Ik volgde verschillende opleidingen na mijn psychotherapie opleiding. O.a.: psychosomatologie, hartcoherentie, yoga nidra, meditatie, EFT, … 

Mijn expertise is vooral gericht naar stress, angst, burn-out en depressie.

Samen gaan we op zoek naar wat jij nodig hebt om jouw gezond evenwicht terug te vinden.


Sara Decoopman

Psychotherapie – Hartcoherentie – Practitioner Emotional Freedom Techniques

Over Monica & Sandra

Monica & Sandra zijn al jaar en dag het vaste aanspreekpunt van ons KPNI center. Je kan ze steeds per email of telefonisch bereiken om een afspraak in te plannen of te wijzigen. Maar ook voor bestellingen, vragen of extra informatie kan je steeds bij hen terecht.

Monica de Groote & Sandra Swagers

Sluit Menu