INTERMITTENT LIVING:

Reset je gezondheid met korte stressprikkels

RESET PROGRAM

Intermittent living is het natuurlijk vaccin tegen moderne risicofactoren voor het ontstaan van ziekte. Deze prikkels activeren de lichaamseigen beschermingsmechanismen en maken we ons lichaam sterker. We leren je ze stap voor stap aan: 

 • BREATH (hypoxie en hypercapnie)
 • MOVE (HIIT, tabata, …)
 • COLD (ijsbad icm ademhaling)
 • HEAT (bokstraining in sauna)
 • FAST (intermittent fasting, intermittent driking, …)

Intermittent living heeft tal van gezondheidsbevorderende effecten en voordelen zoals: 

 • Een boost voor je lichaam en brein (meer energie en betere focus)
 • optimaliseren van je suiker- en vetmetabolisme (betere vetverbranding, stoppen van suikerdrang, …)
 • verminderen ontstekingen en beschermen van cellen (anti aging, minder pijngevoeligheid, …) 
 • versterken immuunsysteem

Reset program: Reset je gezondheid in 4 weken

 • Het Reset programma bestaat uit 4 sessies waar beweging (volgens je mogelijkheden) en intermittent living prikkels centraal staan. Deze worden week na week uitgelegd via deep learning en toegepast in de Reset room. Naast deze intensieve leerrijke sessies geven we je wekelijks ook uitdagingen mee om thuis mee aan de slag te gaan. Zo wordt deze reset een way of life, een manier om gezond te worden, gezond te blijven of gezond oud te worden!
 • Week 1: BREATH: HYPOXIA

 In deze eerste sessie leer je over het concept intermittent living en leren we je direct de eerste hypoxie oefeningen. Dit kortstondig ervaren van zuurstof tekort heeft een positieve impact op de hersenen (focus), het cardiovasculair systeem en de suikerstofwisseling.

 • Week 2: MOVE: EXCERCISE & HYPERCAPNIA

In deze sessie ervaar je de impact van high intensity beweging in combinatie met hypercapnia. Hypercapnie bereiken we door in zakje in euit te ademen en zo tijdelijk gecontroleerd het CO2 gehalte gehalte te verhogen. Dit heeft een gunstige impact op de zuurstofopname, longfunctie en immuunsysteem en wordt daarom vaak ingezet bij duizeligheid, mindere concentratie, hoofdpijn en kortademigheid.

 • Week 3: COLD: HET IJSBAD

 Het ijsbad, de ultieme koude prikkel met vele gezondheidsbevorderende eigenschappen. Korte blootstelling aan koude stimuleert het immuunsysteem en zet wit (slecht) vet om in verbrandbaar beige vet. Dit zorgt voor een betere insuline/leptine huishouding, met positieve effecten op de vetverbranding. In deze sessie leer je met de juiste mindset en ademhaling te genieten van de koude en het ijsbad.

 • Week 4: HEAT: SAUNA & HIIT 

Deze sessie staat volledig in teken van hitte en een groot deel van deze training gaan we bewegen en zweten in de sauna. Zo verhogen we de vrijgave van hitte gevoelige eiwitten met een gunstige effect bij tal van neurologische klachten, depressies, herstel spierblessures, … 

Doe je mee aan deze 4 weken reset?

Deze reset is voor iedereen toegankelijk en aangepast aan je fysieke mogelijkheden.
Deze reset is voor iedereen die weer wil :

De reset in de praktijk

Het reset programma gaat door in onze speciaal ingerichte reset rooms in het KPNI Center in Brugge en Gullegem. Dit 4 weken reset programma kan zowel individueel als in een kleine groep van 4 personen doorgaan.

Locatie

Wanneer?

prijs

Vragen en inschrijvingen:

Nieuwe start data in groep 4 personen:

KPNI Center Brugge en Gullegem

Gullegem: op maandag en dinsdag

Brugge: op woensdag, donderdag en vrijdag

Individuele sessie                     75 euro per sessie
Groep sessies 4 personen         35 euro per sessie (of 140 voor de 4 sessies)

Bel 050659493 of mail naar info@kpnicenter.com

KPNI CENTER GULLEGEM

Maandag 22 januari om 18u30

Dinsdag 6 februari om 19 uur:

Maandag 19 februari om 18u30:                     

KPNI CENTER BRUGGE

Woensdag 17 januari om 18u30

Donderdag 25 januari om 19 uur

Woensdag 14 februari om 19u                            

Koude: ervaar de koude

Het ijsbad

Wil je ook wel eens in een ijsbad maar twijfel je of het wel iets voor jou is? 

Ervaar en leer over de helende impact van koude (ijsbad), hypoxie (acuut zuurstoftekort) op ons lichaam en mentale weerbaarheid. Stap uit je comfort zone en geniet van de impact van koude en zuurstof om terug de sterkste versie van jezelf te worden.

We starten deze sessie met een deep learning (kennis) over de impact van koude en zuurstof op ons lichaam, stress systeem, hormonaal systeem en immuunsysteem. 

Daarna gaan we aan de slag en gaan we ons lichaam een reset geven via een combinatie van hypoxie oefeningen en koude prikkels in het ijsbad. Via deze reeks hypoxie oefeningen en het aanleren van de juiste mindset, wordt het nemen van een ijsbad een leuke en haalbare ervaring. In deze sessie gan je tot 3 x in het ijsbad. 

Deze koude sessie maakt ook deel uit van het totale reset program maar kan dus ook afzonderlijk ingepland worden. De koude workshop is ook een leuke ervaring om samen met vrienden of collega’s te organiseren.

Locatie

Wanneer?

Prijs

Vragen/inschrijvingen

KPNI Center Brugge en Gullegem

Sessies mogelijk op afspraak

Individuele sessie: 75 euro

Sessie in groep (4 personen): 35 euro

 

Bel 050659493 of mail naar info@kpnicenter.com

Natuurlijke zuurstoftherapie en beweging

Beweging met natuurlijke zuurstoftherpie

Aanvullend op het RESET PROGRAM, kan je ook kiezen voor hyperoxie of bewegen met verhoogde natuurlijke zuurstof. In deze sessies ga je 20min bewegen met een aangepast zuurstofmasker op, om zo de natuurlijk versterkte zuurstof (4 x zo sterk) in te ademen (uit een zuurstofzak, gevuld door een zuurstof concentrator). Het lichaam neemt zo de zuurstof op die het nodig heeft en heeft zo een positieve op de doorbloeding, luchtwegen en energie aanmaak.

Hoe beter de zuurstof concentratie en opname, hoe meer energie (ATP) er is in de cellen. Een betere zuurstof concentratie maakt ons fysiek en mentaal fitter, bevordert de concentratie en focus en heeft een positieve impact op onze luchtwegen.

Deze extra sessies worden voornamelijk ingezet voor mensen met blijvende klachten na LONG COVID, vermoeidheid, concentratieproblemen, longklachten, hoofdpijn, …

Locatie

Wanneer?

Prijs

Vragen/inschrijvingen

KPNI Center Brugge en Gullegem

Van maandag tem vrijdag

Individuele sessie 20min         35 euro per sessie

Maandabonnement (4 per week) 350 euro of 21 euro per sessie

Bel 050659493 of mail naar info@kpnicenter.com

Sluit Menu