Neem terug controle over je gezondheid

Jouw leefstijl & voeding als het medicijn!

1.

De zoektocht naar het 'waarom'

Het symptoom is nooit
het echte probleem

Het waarom van ziekte

In onze KPNI Centers gaan we altijd op zoek naar het 'waarom' van uw ziekte, pijn of aandoening. Het is onze taak om verstoorde werkingsmechanismen in kaart te brengen en oplossingen aan te bieden. Want we behandelen geen symptomen maar oorzaken die leiden tot symptomen.

Film van je leven

We nemen daar uitgebreid de tijd voor zodat we de triggers en het ontstaan van uw klacht in kaart kunnen brengen. Zo kijken we naar alle factoren (trauma, stress, infecties, ...), we maken als het ware een film van je leven om de echte oorzaak van jouw klacht te gaan aanpakken. Want deze kunnen vaak de start zijn van klachten en leiden tot ziektes (burn out, CVS, pijn, depressies, auto-immuunziektes, ...).

De zoektocht naar oorzaken en triggers

De waarom vraag staat in het KPNI Center steeds centraal en daar zetten we verschillende tools voor in. We starten steeds met een uitgebreide KPNI anamnese, aangevuld met de EAV test en eventueel extra onderzoeken zoals lactaattest, ketonen test, vetzuurprofiel, ..... Inzicht in jouw klachten is cruciaal om tot de oplossing te komen.

2.

Inzicht in uw klachten

Inzicht

Na de zoektocht gaan we u exact uitleggen hoe deze klachten zijn ontstaan en hoe al je verschillende klachten aan elkaar gelinkt zijn. Want inzicht in je klachten is een eerste stap naar een gedragsverandering die leidt tot de oplossing.

Deep learning

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat het aanreiken van kennis en inzicht direct rust geeft aan ons immuunsysteem, stressassen en hersenen. Het exact begrijpen van je klachten en weten wat je er exact aan kan doen en waarom je dit doet, is een uiterst belangrijke bouwsteen in uw genezingsproces.

Deep learning
is een eerste
stap in uw herstel

3.

KPNI interventies

Leefstijl
Interventies

avocados-chili-peppers-diet-1660027

Voeding en leefstijl
als medicijn!

De voeding die we dagelijks eten en leefstijl die we we leven, speelt een grote rol bij het ontstaan en in stand houden van vele ziektebeelden want dit heeft een directe impact op ons darmmicrobioom,  suiker-vet stofwisseling en stresssysteem.

Hiervoor adviseren we je dagelijkse voeding en leefstijl in al zijn kracht toe te passen, als je dagelijks medicijn:

  • Meer eten van ontstekingsremmende gezonde voeding vol prebiotische vezels, goede vetzuren, vitaminen en mineralen, …
  • Het verminderen van belastende voeding vol suikers, verborgen suikers, belastend zetmeel, slechte vetzuren, …
  • Juist advies omtrent eetmomenten met aandacht aan vasten, watervasten, …
  • Voldoende beweging in al zijn facetten zoals nuchter sporten, sitting breaks, …
  • Een correct bioritme met een juiste slaaphygiëne en voldoende slaap en rusttijd
  • Stressreductie en oplossen van psycho-emotionele trauma’s via hartcoherentie, EFT, …

U krijgt een volledig voeding en leefstijl plan aangereikt, steeds vanuit de laatste wetenschappelijke inzichten.

 

 

EWOT:
de kracht van zuurstof!

Ervaar de kracht van zuurstof via EWOT of hyperoxie, bewegen met verhoogde natuurlijke zuurstof. In deze sessies ga je 20min bewegen met een aangepast zuurstofmasker op, om zo de natuurlijk versterkte zuurstof (4 x zo sterk) in te ademen (uit een zuurstofzak, gevuld door een zuurstof concentrator) en beter op te nemen. 

Hoe beter de zuurstof concentratie en opname, hoe meer energie (ATP) er is in de cellen. Een betere zuurstof concentratie maakt ons fysiek en mentaal fitter, bevordert de concentratie en focus en heeft een positieve impact op onze luchtwegen.

EWOT wordt voornamelijk ingezet voor mensen met blijvende klachten na LONG COVID, vermoeidheid, concentratieproblemen, longklachten, hoofdpijn, … Uiteraard steeds in combinatie met het juiste KPNI leefstijladvies.

Het ijsbad:
verleg je grenzen!

Het ijsbad, de ultieme koude prikkel met vele gezondheidsbevorderende eigenschappen. Korte blootstelling aan koude stimuleert het immuunsysteem en zet wit (slecht) vet om in verbrandbaar beige vet. Dit zorgt voor een betere insuline/leptine huishouding, met positieve effecten op de vetverbranding. Leer  met de juiste mindset en ademhaling te genieten van de koude en het ijsbad.

Reset program via Intermittent living

Intermittent living is het natuurlijk vaccin tegen moderne risicofactoren voor het ontstaan van ziekte. Via korte acute stressprikkels maken we ons lichaam sterker.

Deze prikkels worden je  aangeleerd in ons 4 weken RESET program. Daar combineren we beweging met alle intermittent living prikkels volgens 4 grote thema’s:

  • Week 1: BREATH: HYPOXIA

= Hypoxie oefeningen of kortstondig ervaren van zuurstof tekort met positieve impact op de hersenen (focus), het cardiovasculair systeem en de suikerstofwisseling.

  • Week 2: MOVE: EXCERCISE & HYPERCAPNIA

= high intensity beweging en hypercapnia. Hypercapnie (zakademhaling) om zo tijdelijk gecontroleerd het CO2 gehalte gehalte te verhogen met gunstige impact op de zuurstofopname, longfunctie en immuunsysteem.

  • Week 3: COLD: HET IJSBAD

= Het ijsbad en intense hypoxie en mindset oefeningen om van echte koude te genieten voor betere insuline/leptine huishouding (vetverbranding), stressbestendigheid en drive.

  • Week 4: HEAT: SAUNA & HIIT 

= De kracht van hitte door sessie met bewegen en zweten in de sauna, met een gunstige effect bij tal van neurologische klachten, depressies, herstel spierblessures, … 

 

Het RESET program als de TOOL om metabool flexibel te worden (enkele kilo’s af te vallen), ATP te verhogen (meer energie en focus) en stressbestendiger te worden.

Sessies kunnen individueel en in groep gevolgd worden in het KPNI Center Brugge en Gullegem.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

* indicates required
Sluit Menu