Ons KPNI-center team

Ons kPNI center team zit wekelijks samen om u als patiënt de best mogelijke therapie te kunnen aanbieden. Onze nauwe intense samenwerking, gedrevenheid, kennis, ervaring en breed spectrum aan behandelingsinterventies maakt ons als centrum uniek.

Koen De Witte

Oprichter kPNI center/ kPNI therapeut/ Orthomoleculaire therapie / Osteopathie / EAV testen / Acupunctuur

 • kPNI center Gullegem/Sluis
 • koen@kpnicenter.com

Over Koen

Koen behandelt steeds de oorzaak van uw ziekte of klachten en nooit de symptomen op zich. Hierbij gaat hij steeds op zoek naar het verstoord werkingsmechanisme die aan de oorsprong ligt van uw ziekte of aandoening. Deze zoektocht start met een uitgebreide anamnese en dan gaat Koen verder, via EAV testen, in de diepte op zoek naar mogelijkse triggers uit uw voedingspatroon of lifestyle. Al deze inzichten worden u dan ook uitgelegd zodat u inzicht krijgt in het “waarom” van uw ziekte, pijn of aandoening en u ook de tools en kracht vindt om er zelf iets aan te doen.

Naast elke mens weer in topvorm brengen, zowel fysieke als mentale kracht, scherpte en weerbaarheid, heeft Koen de nodige expertise en ervaring bij verteringsklachten, auto-immuunziektes, CVS en fibromyalgie, huidaandoeningen en chronische pijnklachten.

Met zijn vader zaliger, dokter Maurice De Witte, als grote inspiratiebron en een achtergrond als osteopaat en acupuncturist, verdiept Koen zich de laatste jaren nu volledig in de klinische Psycho-neuro-immunologie. Mensen terug controle geven over hun gezondheid is zijn passie en missie, kPNI op de kaart zetten in Vlaanderen zijn doel.

Over Sofie

Ik heb altijd al een grote interesse gehad voor het menselijk lichaam en gezondheid in het algemeen.

Na mijn studies kinesitherapie heb ik een fitness opgestart, specifiek gericht op mensen met lichamelijke klachten en/of weinig bewegingservaring. Daarnaast was ik werkzaam in een groepspraktijk voor kinesitherapie. Ik bleef er echter wat op mijn honger zitten: ik kon iemand symptomatisch behandelen, maar wat als er niet veel vooruitgang in zit en de oorzaak van het probleem nu ergens anders lag?

Een opleiding tot osteopate was daar het perfecte antwoord op: een wereld ging open toen bijgebracht werd dat een mens kan bekeken worden vanuit verschillende systemen die allemaal in interactie staan met elkaar: zowel parietaal, visceraal, neurologisch, psychologisch,…

Door dan zelf zwanger te zijn en 2 dochters op de wereld te zetten is ook mijn specifieke interesse voor pre- en postnatale osteopathie en baby’s/kinderen aangewakkerd en ben ik gestart met de 2-jarige opleiding aan Panta Rhei in Nederland. Ik behandel daarnaast ook graag volwassenen met allerhande klachtenpatronen. De uitdaging om op zoek te gaan naar het “totale beeld” achter de symptomen maakt elke dag speciaal en leerrijk..

Toch waren er nog regelmatig patiënten waarbij ik -ondanks verschillende behandelingen- het gevoel had dat er iets gemist werd, waardoor ik ze niet 100% van hun klachten kon helpen, of slechts tijdelijk.. Als therapeut is dit uiteraard frustrerend, maar dan ben ik in contact gekomen met Koen De Witte en kPNI.

Zijn enthousiasme en aanpak hebben mij warm gemaakt en de wereld van kPNI is voor mij opengegaan. Dit was voor mij absoluut “the missing link”. Ik sta nog maar aan het begin van de kPNI-opleiding en ik weet nog maar het topje van de ijsberg, maar hoe meer je ervan weet, hoe meer je ervan gebeten wordt en het laat je absoluut niet meer los!

Sofie Dobbelaere

Osteopathie / Osteopathie bij baby’s / Orthomoleculaire therapie volgens de kPNI

 • kPNI center Sluis/Gullegem
 • sofie@kpnicenter.com

Vincent Oplinus

kPNI therapeut / Orthomoleculair therapeut volgens de kPNI / Applied kinesiology / Kinesitherapie

 • kPNI center Sluis/Gullegem
 • vincent@kpnicenter.com

Over Vincent

Als sportieve kerel heb ik altijd een grote interesse gehad in het menselijk lichaam. In die mate dat ik na mijn middelbare studies koos voor een opleiding tot kinesitherapeut. 

Vanuit mijn job als traditioneel kinesitherapeut kwam ik de afgelopen jaren veelvuldig in contact met chronische pijnproblematieken. In de behandeling van deze patiënten wordt je echter vaak geconfronteerd met bepaalde beperkingen. Je leert mensen hun symptomen behandelen, maar de vraag waarom iemand een ziekte of klachten heeft bleef voor mij onbeantwoord.

Ik besloot de opleiding tot orthomoleculair therapeut te volgen en ben nadien doorgestroomd naar de kPNI opleiding. De verschillende opleidingen hebben me voldoende kennis gegeven om te begrijpen hoe klachten en bepaalde ziektes kunnen ontstaan. Het is dan ook mijn doel om mensen via ‘deep learning’ dit inzicht te geven en hen de controle terug te geven over hun gezondheid.

 Via een uitgebreide anamnese, gecombineerd met testen uit de kinesiologie gaan we samen op zoek naar de verstoorde werkingsmechanismen in het lichaam, en dus naar de oorzaak van het probleem want daar ligt de oplossing. Ik ben er rotsvast van overtuigd dat de klinische psycho-neuro-immunologie voldoende tools biedt om je gezondheid in eigen handen te nemen. Een kleine verandering in lifestyle (voeding, beweging, bioritme, …) maakt vaak een groot verschil.

“Want in de verandering ligt de oplossing, en de kleinste verandering maakt het grootste verschil.”

Over Celine

Celine Castelain is, met een achtergrond als marketeer, al jaren samen met Koen de drijvende kracht achter de kPNI centers in Gullegem en Sluis. Gedurende meer dan 10 jaar heeft Celine zich ook steeds meer verdiept in de gezonde “KPNI” voeding wat uiteindelijk resulteerde in het oprichten van KPNI Foodie.

Op het KPNI Foodie blog deelt Celine eenvoudige recepten en tips om kennis te maken met de kpni keuken. Voor 100% KPNI proof voeding kan je terecht op haar webshop. KPNIFoodie biedt vanaf heden, ook haar eigen glutenvrije voedingslijn aan met heerlijke brood- , pizza-  en pannenkoekenmixen. 

Celine organiseert ook regelmatig kookworkshops en andere evenementen om mensen wegwijs te maken in de lekkere geneeskrachtige kPNI voeding.

Meer weten over KPNIFoodie? Bekijk dan hier Celines webblog!

Celine Castelain

KPNI Foodie

 • kPNI center Gullegem/Sluis
 • celine@kpnicenter.com

Monica De Grootte

 • België: 056228838 of 0460950858
 • Nederland: 0117421017
 • monica@kpnicenter.com

Over Monica

Monica is al jaar en dag het vaste aanspreekpunt van ons KPNI center. Monica kan je steeds per email of telefonisch om een afspraak in te plannen of te wijzigen. Maar ook voor bestellingen, vragen of extra informatie kan je steeds bij haar terecht.

Sluit Menu