KPNI Blog

De impact van leefstijl op Coronavirus

Virussen worden een nieuwe vijand waar we de komende jaren steeds meer mee zullen moeten afrekenen. De wetenschap en onderzoeken staan gelukkig ook niet stil. Het wordt zo ook steeds meer duidelijk dat ook leefstijl een duidelijk impact heeft bij het verloop van de infectie van virussen en het Coronavirus. Lees deze blog om meer inzicht te krijgen over de impact van voeding, bioritme en vitaminen en kruiden tegen virussen. 

Wapen uw immuunsysteem tegen virussen

COVID-19 of het corona virus is in het land, meer nog, de pandemie is een feit. De gezondheidssector komt onder zware druk te staan. De angst voor het onbekende is enorm. Meer dan ooit wordt de noodzaak voor een preventieve gezondheidszorg tastbaar, zeker nu er nog geen vaccins beschikbaar zijn. We moeten nu het heft zelf in handen nemen en ons immuunsysteem versterken tegen externe pathogenen zoals virussen. Want voeding, leefstijl, intermittent living prikkels en de juiste voedingssupplementen hebben hier een grote impact op. 

Discushernia en lage rugpijn

Rugpijn en gewrichtspijn is meer dan alleen maar een mechanisch probleem. In het KPNI Center gaan we op zoek naar het verstoorde werkingsmechanisme achter rugpijn. In deze blog legt Koen u uit hoe mond en darmbacteriën en stress een hoge impact hebben op chronische pijnklachten. En wat je er via voeding en lifestyle zelf iets aan kan veranderen.

Hoe voetballers het best hun brein voeden

Brain Food of hersenvoeding is heel belangrijk in de sport, maar ook in het bedrijfsleven. De juiste beslissing nemen op het juiste moment vraagt heel wat van onze hersenen. Een goed dagelijks uitgebalanceerd voedingspatroon is alvast een eerste stap in de goede richting. Interesse? In het KPNI Center stellen we graag een dagboek op met de juiste voeding en lifestyle prikkels om uw brein maximaal te laten renderen.

Waarom de Rode Duivels in Rusland kimchi moeten eten

De kracht van gefermenteerde voeding, daar zijn we 1000% van ovdertuigd in het KPNI Center. Het is vaak de missing link voor een goede vertering, een uitgebalanceerd microbioom en immuunsysteen en de juiste mentale kracht. Het is een missie van ons om iedereen terug controle te geven over hun gezondheid en een dagelijkse portie gefermenteerde groenten draagt daar zeker toe bij. Kijk zeker bij onze site agenda om er alles over te leren en er zelf mee aan de slag te gaan.

Vroeg begonnen is HELEMAAL gewonnen!

De hersenen van onze schoolgaande kinderen ervaren dagelijks veel stress en prikkels. In de volgende blog leggen we u uit wat we kunnen doen om de hersenen van onze kinderen, maar ook onze hersenen, te voorzien van de juiste bouwstoffen en wat de schadelijke impact is van te weinig beweging en te lange blootstelling aan blauw licht.

Waarom vis en gefermenteerde groenten de carrière van Caroline Wozniacki kunnen helpen redden

Reumatoïde artritis is een vervelende auto immuunziekte die chronische stijfheid en pijnopstoten heeft en een serieuze impact heeft op mensen hun dagelijkse leven. Maar er is gelukkig meer dan alleen NSAID’s en immunosuppressieve medicatie om die mensen terug comfort te geven. Een juiste lifestyle met de juiste voeding en stress regulatie zal leiden tot een gezond ant inflammatoir microbioom. En zal zo de oorzaak van de reumatoïde artritis beter onder controle houden en terug controle te nemen over je gezondheid.

Slaapproblemen, vermoeidheid en spierpijn... waar zit je probleem?

Een verstoorde nachtrust kent vele oorzaken en vele behandelingen. Binnen de KPNI zoeken we de triggers en het verstoorde werkingsmechanisme. Voeding is één factor maar vooral de impact van kunstmatig blauw licht heeft een negatieve impact op ons bioritme en slaappatroon. 

adorable-blur-child-573253
appetizer-cuisine-delicious-461271

Lunch voor je brein

Niets zo vervelend als een namiddag dip! Ben je dan echt moe of is het ons brein die een te kort aan glucose heeft? Gelukkig kunnen we met de juiste hersenvoeding die vervelende dip vermijden.

Gezonde darmen (w)eten wat jij moet eten

Ons darm microbroom bepaalt onze vertering, energie, gemoed en psyche. Gelukkig kunnen we er zelf iets aan doen. Kies voor juiste vezels en bruis weer van energie!

agriculture-1867744_1920
belly-2354_1920

Hoe chronische stress je verhindert om af te vallen... en hoe je deze cirkel doorbreekt

Waarom mislukt elke poging om af te vallen en eindigt elke poging in een grotere frustratie en uiteindelijk meer gewichtstoename? Zou vet een strategie zijn om ons te beschermen tegen verdere schade? Kunnen we verzwaren door stress en hoe komt dit? Lees deze blog en leer hoe wij dit met KPNI interventies aanpakken.

Meer zuur tegen brandend maagzuur

Vele maagklachten zoals maagpijn, misselijkheid, oprispingen en brandend maagzuur komen niet door teveel maagzuur maar door een tekort aan maagzuur. Het gebruik van maagzuurremmers mag dan wel symptomatisch verlichtend werken op korte termijn, de echte oplossing ligt in het zuurder maken van de maag. In deze blog lees je hoe citroensap voor het eten mogelijks de missing link is of hoe een lagere maaltijdfrequentie uw maagklachten kan laten verdwijnen.

maag 4
Sluit Menu